Venyttely

Miten pelkästä venyttelystä voi jäädä niin hyvä olo?

KIKO TiinaKoivulintu20140222_3392
Shindo-venyttely

Kuusi yksinkertaista venytystä, joissa tavoitellaan vain rentoutumista, saavat ihmeitä aikaan niin kehossa kuin mielessäkin. Venytysten aikana kierrän tukemassa jokaista ryhmäläistä hellästi rapsutellen ja painellen. Sinä itse päätät, kun on aika nousta venytyksestä ravistelemaan. Venytysten lisäksi Shindo-tunneilla etsitään kehon keskilinjaa, tehdään rentoutusharjoitteita, lämmitellään lempeästi (ilman hyppyjä tai sykkeen nostoa) sekä harjoitellaan kunnioittavaa Shindo-kosketusta.
Venyttelyryhmät ovat pieniä ja tekeminen lämminhenkistä.

Sonkyo stretch

Meditointi syvässä kyykyssä ja vahva, lempeä venyttelysarja maaten – siinä on Sonkyon yksinkertainen ydin. Sensei Kuratomin käsiala näkyy vahvasti tässäkin venyttelymyuodossa: venytykset ovat lempeitä, hitaita ja kuuntelevia, silti yllättävän vahvoja. Vettä saattaa kulua tunnin aikana helposti litra tai pari vaikka venytykset eivät olekaan tuskaisia. Tunnin jälkeen olo on keveä ja rauhallinen, ajatus kulkee mukavasti.

Jos venyttely ei yleensä ole sinun juttusi kokeile vielä Shindoa tai Sonkyota! Nämä venytykset hoitavat syvältä ilman hampaitten kiristelyä tai tavallisten syvävenytysten piinaa. Jos taas hoidat jo itseäsi kokonaisvaltaisesti mutta silti tuntuu, että pinna kiristää liikaa, Shindo tai Sonkyo voivat olla etsimäsi helpotus. Kokeile!

Katso Kikon venyttelyryhmät kohdasta ”Ryhmät ja tapahtumat”, tai kokoa porukka ja kutsu minut työpaikallesi!

KIKO TiinaKoivulintu20140222_3392