Kiko Hyvinvointi

Etsitkö tapaa rentoutua, hoitaa kehoasi ja mieltäsi, tai vaikka hetken hengähdystaukoa kiireiseen elämääsi? Kiko on sinulle.

Tervetuloa kokemaan elämäsi uusi ilo!

KIKO TiinaKoivulintu20140222_3392
Kiko tarkoittaa japaniksi Ki-energian hoitamista tai työskentelyä elämänenergian hoitamiseksi. Kun keho tuntuu hyvältä ja mieli seesteiseltä, ihmisen Ki-energia on riittävässä tasapainossa. Idän kulttuureissa tämä yhteys mielen ja kehon välillä nähdään syvemmin kuin lännessä, vaikka länsimaissakin jo puhutaan ihmisestä psyko-fyysisenä kokonaisuutena. Kaikki eletty elämä vaikuttaa mielen lisäksi myös kehoomme. Erilaiset tunteet vaikuttavat fyysiseen kuntoomme ja toisinpäin, erilaiset fyysiset tilat mieleemme.

 

Rentoutuessaan ihmisen energia pyrkii aina tasapainottumaan. Siksi hyvä yöuni sekä levon ja aktiivisen ajan vuorottelu on erityisen tärkeää. Aina syvä rentoutuminen levossa ei kuitenkaan onnistu, tai lepoa ei ole päivän kuormitukseen nähden tarpeeksi. Kiko Hyvinvointi on perustettu auttamaan sinua rentoutumisessa ja opettamaan sinua kehosi viestien kuuntelussa.

 

KIKO TiinaKoivulintu20140222_3392

KIKO TiinaKoivulintu20140222_3392
Tiina Koivulintu

Löysin Shindon perustaessani mieheni kanssa kamppailukoulun v.2007. Halusimme raskaan treenin vastapainoksi tarjota asiakkaillemme kehonhuoltoa, joka olisi suorituspaineetonta. Shindo vastasi hyvin tähän toiveeseemme, vaikka olikin melkoinen erikoisuus länsimaisen kamppailusalin kovatempoisessa rytmissä. Jo tuolloin haaveilin erityisestä Shindo-tilasta, joka olisi lepopäivien ihana keidas.

Shindo-hoitoja tehdessäni aloin ihmetellä kaikkea sitä tietoa mitä ihmisen keho pitää sisällään. Yllättyneenä ja hämmästellen aloin tutkia asiakkaitten selkiä kuin karttoja, jotka kertoivat asiakkaan historiasta. Halusin oppia enemmän; kävin kursseja ja koulutuksia sieltä ja täältä. Mikään ei oikein selittänyt koko ajan karttuvaa tunnetietoani. Vasta palattuani jälleen Shindon kehittäjän, sensei Kazuko Kuratomin jatkuvasti kehittyviin metodeihin, aloin ymmärtää yhä laajemmin.
Uusin innostukseni aihe, jota opettelen koko ajan lisää, on Kuratomin Nail method ”tikkuhoito”. Nail methodia ei oikein voi selittää. Se on käsittämätöntä. Se on koettava!

Koulutukseltani olen nuorisotyönohjaaja, Shindo hoitaja-kouluttaja sekä Kuratomi method -hoitaja. Olen työskennellyt yli kymmenen vuotta lasten ja nuorten parissa, aivan erityisesti niiden, jotka ovat tarvinneet elämäänsä vahvempaa tukea tai aivan uutta suuntaa. Kunnioittava kosketus on aina kuulunut tapaani kohdata ihminen.
Kamppailukoulun aikana tutustuin moniin urheilijoihin ja paljon treenaaviin ihmisiin. Nämä ihmiset rakastivat intohimoisesti lajiaan, usein niin intohimoisesti, ettei kunnollisille lepopäiville jäänyt tilaa. Ilman riittävää vastapainoa paljon tekevän ihmisen keho ei kestä, vaan tulee kremppoja. Shindo-hoidot osoittautuivat heille erinomaiseksi lepopäivän syvärentoutukseksi, sillä se hoitaa rauhallisella tavalla lihaksia, niveliä ja mieltä.
Nykyään hoidan Shindolla ja muilla Kuratomin metodeilla asiakkaita hoitohuoneessani Sipoon Jokipuistossa sekä Akupunktio Mäkelän tiloissa Hesingin Herttoniemessä. Ohjaan Shindo- ja Sonkyo-venyttelytunteja yrityksissä ympäri pääkaupunkiseutua, ja myös avoimille ryhmille Sipoossa.

Shindon ja muiden Kuratomin metodien taustaa

Shindo on japanilainen venyttely- ja hoitomuoto, jonka perusta on sekä itämaisessa että länsimaisessa tietämyksessä ihmisestä. Shindon perustaja, taitoluisteluvalmentaja Kazuko Kuratomi aloitti oman hoitotyylinsä kehittämisen kolmisenkymmentä vuotta sitten auttaakseen hyvin allergista ja astmaattista tytärtään. Shindon toivat Suomeen karaten harrastajat 1990-luvulla.
Jomon-venyttely ja -hoitotyyli kehittyi Kuratomin tarpeesta saada hoitajille kattava itsehoitomenetelmä joka estäisi heitä väsymästä. Menetelmästä tuli niin hyvä, että se haluttiin yleisempäänkin käyttöön. Suomen Shindo ry hallinnoi ja pitää rekisteriä koulutetuista Shindo- ja Jomon-hoitajista ja -venyttelyohjaajista.
Nyttemmin rouva Kuratomi vierailee vuosittain joko Virossa tai Suomessa opettamassa uusinta Kuratomi Methodiaan. Kuratomi Methodiin kuuluu venyttelyohjelmia: mm. Sonkyo stretch, sekä hoitoja: Space walk, Yutambo ja Nail method. Kuratomi Method -hoitajia on Suomessa vasta pieni joukko, ensimmäiset hoitajat valmistuivat elokuussa 2016.

KIKO TiinaKoivulintu20140222_3392